Terug naar de vorige paginaTerug naar de vorige pagina

Van Gogh kerk, Etten-Leur

Bezoek de website: http://www.vangoghkerk.nl
Plaats: Etten-Leur

Het begin van zijn carrière

Na zijn pogingen om kunsthandelaar, onderwijzer en predikant te worden, woont Vincent van Gogh op 28-jarige leeftijd weer een half jaar bij zijn ouders in Etten. Dit is het kantelpunt in zijn leven. Hij gaat steeds serieuzer tekenen, en een aantal ingrijpende gebeurtenissen op familiair en ook op liefdesvlak doen hem beseffen dat hij zich tot dan toe liet leiden in zijn keuzes door wat ánderen van hem verlangden. Hij besluit zijn droom om kunstenaar te worden na te jagen.

Van Gogh Kerk

In de Van Gogh Kerk in Etten-Leur kan de bezoeker kennismaken met deze relatief onbekende periode uit het leven van Vincent van Gogh. Negen kleurrijke ramen laten de thema's van Van Goghs Ettense periode zien. Op gezette tijden wordt in de kerk het monumentale Jacobs Zeemands orgel uit 1699 bespeeld. Op de begane grond van de klokkentoren van de kerk vind je een uniek (nog werkend) uurwerk van 420 jaar oud. Hier wordt ook een geanimeerde Van Gogh-tijdlijn geprojecteerd. 

Praktische informatie

Adres en entree
Markt 4, Etten-Leur (voormalige kosterswoning). Hier bevindt zich ook de Ticket & Tourist Office | Van Gogh Shop waar je informatie kunt krijgen. Bekijk hier de actuele entreeprijzen

Contact
+31(0)76 5019788 | info@vincentvangoghinetten.nl

Openingstijden
Woe t/m zo van 13:30u - 16:30u. Tijdens evenementen en speciale gelegenheden kan hiervan worden afgeweken. Overige dagen en tijden op aanvraag, voor groepen vanaf 10 personen.