Terug naar de vorige paginaTerug naar de vorige pagina

Vincent van GoghHuis, Zundert

Bezoek de website: http://www.vangoghhuis.com
Plaats: Zundert

Vincent werd geboren in Zundert

Op 30 maart 1853 wordt Vincent van Gogh geboren in Zundert als zoon van de dominee. Op de dorpspastorie groeit hij beschermd op. Vincent was 'anders'. Zo werd hij als de tweede 'Vincent van Gogh' geboren (zijn broer en naamgenoot overleed exact een jaar voor zijn geboorte), was hij een protestants kind in een overwegend katholieke gemeenschap en ging hij niet naar school, maar kreeg thuis onderwijs.

Ontdek de wereld van de jonge Vincent van Gogh

In Zundert is Vincents geboortegrond nog zichtbaar en voelbaar. Precies op de plek van zijn geboortehuis bezoek je nu het Vincent van GoghHuis. Je waant je door middel van de digitale hoor- en kijkbeleving in de huiskamer van de familie Van Gogh en je ontdekt wat hem bezighield. Je kunt ook de tuin bekijken waar Vincent als kind speelde en plaatsnemen op het gastvrije terras of in het restaurant. Om de hoek vind je de kerk waar zijn vader preekte en het grafje van zijn broer en naamgenoot. Vanaf het Vincent van GoghHuis vertrekken diverse wandel- en fietsroutes die je de natuurrijke omgeving laten zien zoals Vincent die ook gezien heeft. Ontdek ook Vincent van Gogh Wortels van een meester: een nieuwe wandeling in Zundert. 

Inspiratie voor hedendaagse kunst

Vincent droomde vroeger over 'de kunst van de toekomst'. Sinds zijn dood in 1890 lieten velen zich door zijn dromen inspireren. En nog steeds. Zundert en zijn omgeving vormen een broedplaats voor kunstenaars en dat zie je terug in de exposities in het Vincent van GoghHuis.