Fietspad

In Eindhoven, net buiten Nuenen, ligt een uniek fietspad geïnspireerd op The Starry Night van Vincent Van Gogh en ontworpen door Designer Kunstenaar Daan Roosegaarde met speciale technologie ontwikkeld door Heijmans.

Unieke combinatie design en erfgoed

Het Van Gogh-Roosegaarde fietspad ligt in Eindhoven, net buiten Nuenen in een gebied dat door Van Gogh in zijn werk is vastgelegd. Het fietspad is voor iedereen vrij toegankelijk. Bezoekers zullen in de schemering verrast worden door een ontwerp van licht en kleur, geïnspireerd op het wereldberoemde werk De Sterrennacht Van Vincent van Gogh. Een magische beleving.

Video

Techno-poëzie

Heijmans ontwikkelde speciaal voor het fietspad met kunstenaar Daan Roosegaarde een innovatieve technologie waarbij het pad verlicht wordt door duizenden fonkelende steentjes. Hierdoor ontstaat een spel van licht en poëzie. Roosegaarde: "Ik wil een plek creëren die mensen als bijzonder ervaren, techniek gekoppeld aan beleving, dat is waar techno-poëzie voor mij voor staat".

Fietspad in Vincent's Homeland

Het fietspad maakt onderdeel uit van de Van Gogh fietsroute die de erfgoedlocaties van Vincent van Gogh in Brabant, Vincent's Homeland, verbindt. De wereldberoemde schilder maakte in Nuenen zijn eerste meesterwerk De aardappeleters en legde ook de Opwettense Watermolen en de Colse watermolen vast in zijn schilderijen. Tussen die twee molens ligt het unieke fietspad, dat zo de brug slaat tussen hedendaags design, innovatie, cultureel erfgoed en toerisme in Brabant.

Locatie en bereikbaarheid

Het fietspad ligt in het oostelijk deel van Eindhoven, tussen de Opwettense Watermolen in Nuenen en de Collse Watermolen in Eindhoven.

Auto: parkeergelegenheid op de carpoollocatie bij de kruising van de Wolvendijk en de A270.
Openbaar vervoer: bus lijn 6 vanaf Eindhoven Station. Uitstappen halte Koudenhoven, dan nog 600 meter lopen.

Folder

Succesvolle samenwerking

Het Van Gogh-Roosegaarde fietspad is een gezamenlijk initiatief van Routebureau Brabant, VisitBrabant, Van Gogh Brabant, Provincie Noord-Brabant en Gemeente Eindhoven. Het fietspad is tot stand gekomen mede dankzij een subsidie van de Provincie Noord-Brabant. De technische ontwikkeling en realisatie is gedaan door Heijmans en Studio Roosegaarde, Daan Roosegaarde heeft het concept en de vormgeving ontwikkeld.