Salon Van Gogh

Het leven vieren van Vincent van Gogh, dat doen we als Van Gogh Brabant graag. Wij organiseren daarom op 30 maart, de verjaardag van de schilder, Salon van Gogh. Salon van Gogh is een jaarlijks terugkerend netwerkevenement op de geboortegrond van Vincent van Gogh in én over Brabant als economische en culturele topregio.

De editie van 2017 is succesvol afgerond. In 2018 vindt Salon van Gogh plaats in de Van Gogh Kerk Etten-Leur. Meer informatie volgt.
Bekijk het videoverslag van de 2017-editie hieronder.

Participatieprogramma

Voor belangstellen die Van Gogh een warm hart toedragen, is er het participatieprogramma. Deelnemers krijgen een aantrekkelijk Van Gogh aanbod en dragen bij aan het behoud van het Brabantse erfgoed van dit wereldberoemde ikoon.     

Participatieprogramma

Schilderijen uit Loving Vincent

Loving Vincent is de eerste animatiefilm ter wereld over het leven van Vincent Van Gogh die volledig geschilderd is. Voor de film werden 65.000 frames in olieverf uitgewerkt. Een aantal van deze unieke schilderijen is ogenomen in het participatieprogramma. 

Bekijk de trailer van deze indrukwekkende film.

Van Gogh maatwerk schoenen

Onderdeel van het particpatieprogramma zijn de Van Gogh maatwerkschoenen voor dames en heren. Deze zogenaamde bloesem-schoenen van topkwaliteit worden gemaakt in een schoenenfabriek uit de Langstraat in Brabant en gaan vanuit daar de wereld over.