Route Van Gogh Europe

Van Gogh Brabant vormt samen met erfgoedlocaties in België en Frankrijk het initiatief Van Gogh Europe. Zo'n 25 organisaties werken binnen  Van Gogh Europe samen aan het behouden, ontwikkelen en delen van het erfgoed van Vincent van Gogh. 

Ontdek Vincents leven en werk

Vincent van Gogh (1853-1890) is een van de meest geliefde kunstenaars ter wereld. Zijn schilderijen, tekeningen en brieven inspireren jong en oud. Route Van Gogh Europe maakt het mogelijk om de diverse locaties te bezoeken waar Vincent van Gogh heeft gewoond en waar zijn kunst is te zien. Samen vertellen ze het levensverhaal van de kunstenaar en laten zijn ontwikkeling zien: van het kleine jongetje in Zundert tot een van de grote kunstenaars die de kunstgeschiedenis een nieuwe richting zou geven.


 

#followvangogh

De vrienden Ruben, Jiro en Frank reisden de afgelopen maanden in de voetsporen van Vincent van Gogh. Ze bezochten het Brabantse landschap, de Belgische mijnen en dwaalden door onberepte natuur naar Vincents laatste rustplaats in Noord-Frankrijk. Ze vervolgden hun reis naar de verzengende hitte van Arles en Saint-Rémy-de-Provence. 

Volg Van Gogh door Europa en deel jouw verhaal! 
facebook.com/routevangogheurope
#FollowVanGogh

Bekijk het videoblog

Bezoek Van Gogh locaties in drie landen

Zestien locaties in drie landen zetten hun deuren open voor bezoekers die belangstelling hebben voor het werk en leven van Vincent Van Gogh. Bekijk het aanbod en laat je inspireren voor een meerdaagse Van Gogh beleving: routevangogheurope.eu.

Van Gogh Europe