Mijn levensreis door Brabant

Waar ik het grootste deel van mijn leven woonde en werkte en zoveel van hield

Start bij de eerste fase

Zijn levensreis

Wie benieuwd is naar Vincents leven en werk, kan niet om Brabant heen. Hij woonde en werkte er het grootste deel van zijn leven, en dat vormde hem als mens en schilder. Vincent hield altijd heimwee naar Brabant, waar zijn grote liefde voor de natuur en het boerenleven was ontstaan.

Ontdek de verhalen

Veel plekken in Brabant herinneren nog aan Vincent van Gogh. Ze vertellen je over zijn kindertijd, zijn jeugd, zijn roots, zijn dromen, passies, liefdes en ervaringen. Hoe hebben deze levensfases hem gevormd en hem tot enkele van de cruciale keuzes uit zijn leven gebracht?

Start zijn levensreis en loop door deze fases heen.

Start de levensreis van Vincent van Gogh

Tips

  • Van Gogh & Brabant in handzaam boekje

    Van Gogh & Brabant in handzaam boekje

    In 'Van Gogh & Brabant' vertelt Rebecca Nelemans op toegankelijke wijze over de Brabantse periode van Van Gogh. O.a. verkrijgbaar bij de Van Gogh-locaties. Uitgever: Scriptum. ISBN: 9789055948734

  • Ontdek Vincents leven in iPad-game 'Explore Vincent'

    Ontdek Vincents leven in iPad-game 'Explore Vincent'

    In de educatieve iPad-app 'Explore Vincent' vertellen animaties, games en historische feitjes je over het turbulente leven van de wereldberoemde schilder. Zijn roots, dromen, passies, mislukte liefdes en zijn verblijf op vele plekken in binnen- en buitenland.